Werkplek transformatie

We leven in een wereld die sneller verandert dan ooit. Trends en ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op en hebben grote gevolgen voor organisaties. Klantbehoeften en beweegredenen van medewerkers veranderen continu. Voorop lopen vereist wendbaarheid van je organisatie én een toekomstvisie waarin klant én medewerker centraal staan.

 

 

ICT: van bepalend naar faciliterend

Een flexibele werkplek, een die meegroeit met de eisen en wensen van de organisatie en medewerker, versterkt je positie binnen de digitale transformatie aanzienlijk. ICT is hier in de meeste gevallen echter nog niet op ingericht. Het is eerder een sta-in-de-weg. De onderliggende infrastructuur is log en complex, op- en afschalen van capaciteit en functionaliteit gaat traag en moeizaam. Van waardecreatie door ICT is nog onvoldoende sprake.

 

Een geslaagde werkplek transformatie vereist naast een technische herinrichting van ICT ook een mentaliteitsverandering. Niet de ICT-afdeling, maar de organisatie/medewerker staat namelijk aan het roer van deze digitale beweging. Alleen als de doelen van de onderneming én de wensen van de medewerker continu centraal staan, houdt de organisatie aansluiting bij de snel veranderende markt. De rol van ICT verandert hiermee van bepalend in faciliterend.

 

 

 

ConoScenza begeleidt bedrijven in hun werkplek transformatie. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op of neem een kijkje binnen onze oplossingen Moderne werkplek en/of Werkplekinnovatiescan.

 

 

Ik kan niet wachten

Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist